Onderhoud

Belangrijk is dat mensen denken met aanschaf van nieuwe kozijnen (kunststof of aluminium) van het onderhoud af te zijn. Dit is echter niet het geval, om een lange levensduur te garanderen en lang van uw nieuwe kozijnen te genieten is het essentieel ook zo nu en dan de boel schoon te houden en een druppel olie in het hang en sluitwerk te doen. Zie hiervoor ook de rubriek service.

Naast onze video-handleidingen, waar zowel oplossing voor veel voorkomende problemen, als aanwijzingen voor het onderhoud van uw kozijnen in beeld zijn gebracht, is regulier onderhoud nu een maal nodig. Een aantal tips die wij willen meegeven:

  • Houdt uw kozijnen schoon, van binnen en van buiten. Hoewel kunststof kozijnen meestal weer geheel mooi te krijgen zijn, doet vuil uiteraard niets goeds voor uw kozijn. Daarnaast is het natuurlijk zonde van de mooie kozijnen als deze onder een doffe laag zijn verstopt.
  • Smeer uw hang- en sluitwerk. Wij kunnen nog zo lang garantie geven op de kozijnen én op het hang- en sluitwerk, daarbij gaan wij er wel van uit dat de klant zijn/haar deel doet door geregeld te smeren en vuil te verwijderen. Zelfs het best sluitende en soepelst lopende systeem kan kapot gaan als er te veel zand, stof en andere vuiligheid in komt te zitten.